SEO fontossága: ezért fontos, hogy éttermed weboldala keresőoptimalizált legyen!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Miért olyan fontos a SEO (azaz a keresőoptimalizálás) éttermed számára is?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért olyan fontos a SEO (azaz a keresőoptimalizálás) éttermed számára is?


2022/02/09

A SEO-t, vagyis a keresőoptimalizálást nehéz elkerülni, ha valaki az online marketinggel foglalkozik, de vajon miért? Miért beszél róla az összes marketinges cikk és miért fektetnek bele óriási összegeket a kisebb és nagyobb vállalatok is? Ezekre a kérdésekre kínálunk ma egyértelmű válaszokat.

seo fontossága

Mi az a SEO?

A SEO az angol „search engine optimization” (magyarul „keresőoptimalizálás) kifejezés elterjedt rövidítése. A SEO egy olyan stratégia, amely különféle eszközök és módszerek segítségével igyekszik láthatóbbá tenni egy webhelyet az online kereső felhasználók számára. Ha például valaki a Google-hoz fordul, hogy rátaláljon valamire az interneten, a SEO lehetővé teszi, hogy egy cég a legelső találatok között jelenhessen meg a kereső felhasználó számára.

 Miért olyan fontos a SEO éttermed számára is?

A SEO láthatóbbá a cégeket az online kereső felhasználók számára a különböző keresőmotorok (pl. a Google) találati oldalain. A B2C ügyfelek durván 81%-a, és a B2B ügyfelek 94%-a használ valamilyen keresőmotort, mielőtt meghozná vásárlói döntését, ezért ha egy márka nem jelenik meg a találatok között, akkor súlyosan lemaradhat a versenymezőnyétől.
Minél magasabbra kerül egy márka a találatok között, annál több kattintást és forgalmat kap a kereső felhasználóktól, hiszen az emberek hozzászoktak, hogy a Google a legjobb találatokat kínálja a legelőkelőbb pozíciókban.


Egy jó SEO stratégia tehát lehetővé teszi a márkák számára, hogy jól látható helyen pozícionálják magukat és tartalmaikat a Google és más keresőmotorok találati oldalain, valahányszor a felhasználók olyasmire keresnek rá, amikkel ezek a cégek foglalkoznak. Ez a láthatóság fokozott forgalmat, a forgalom pedig új ügyfeleket jelent majd.

 

Ha szeretnéd kihasználni a SEO előnyeit, de nem tudod hogyan fogj neki, IDE kattintva kérheted ajánlatunkat! 

 

Miből áll a SEO?

A SEO az online marketing egy összetett tudományága, amely folyamatosan változik. Ez részben a technológia fejlődésének, részben pedig a felhasználók keresési szokásainak köszönhető, amelyek manapság egészen máshogy néznek ki, mint 10-20 évvel ezelőtt.


Alapjában véve a keresőoptimalizálás úgynevezett on-page SEO és off-page SEO feladatokra osztható, amelyekre minden esetben figyelmet kell fordítani.
Az on-page SEO a webhelyen, pontosabban annak oldalain végzett optimalizálási feladatokat jelenti. Ide tartozik többek között a minőségi tartalmak elkészítése, illetve a kulcsszavak stratégiai használata ezekben a tartalmakban, ezzel informálva a keresőmotorokat azok témájáról. A kulcsszavak általában a tartalomban és a meta mezőkben kell, hogy jelen legyenek. Szintén fontos a weboldalak közötti hivatkozásszerkezet logikus kiépítése is, hogy a keresőmotorok tudják, mely tartalmak kapcsolódnak egymáshoz.
A webhelyen végzett, ámbár inkább a technikai SEO kategóriájába tartozik a sebesség optimalizálása is. Ez különösen fontos, hiszen a keresőmotorok zöme manapság már a gyorsabb webhelyeket részesíti előnyben, amikor összeválogatja a legelső találatokat.


Az off-page SEO a másik nagyobb kategória, ami a webhelyen kívül végzett optimalizálásra utal. Ezek közül a linképítés a legfontosabb feladat, ugyanis a Google főleg a weboldalakra más webhelyekről mutató hivatkozások (úgynevezett visszahivatkozások) alapján dönti el, hogy egy-egy tartalom mennyire hiteles és értékes. Ehhez első sorban kiváló minőségű tartalmakra lesz szükség, amikre aztán mások előszeretettel hivatkoznak saját webhelyükről is. Ebben persze sokat segíthet, ha közvetlenül is felkeresed őket.
 

 

 Legfrissebb cikkek


Digitális marketing éttermeknek: ezek a legújabb étterem marketing trendek 2023-ban
Az éttermek digitális marketingje talán még sose volt ennyire fontos, mint most. Manapság minden iparágnak szüksége van digitális marketingre, de ez különösen igaz a vendéglátásra. A technológia fejlődésével és a fogyasztói szokások változásával a digitális marketing is megváltozott, folyamatosan új platformok és technikák jelennek meg. Ebben a cikkben megtudhatod a digitális marketing titkait, és azt, hogy hogyan működhet ez a te vállalkozásod tekintetében is. 
A sikeres közösségi média marketing titkai éttermek esetében
A közösségi média használata manapság már nem szimpla előny más cégekkel szemben, hanem az online érvényesülés alapvető feltétele éttermek számára is. A közösségi platformokat összesen több, mint a világ népességének fele használja, így páratlan marketinglehetőségeket kínál szinte minden létező vállalat számára.
Így termelhetsz profitot Google Cégprofil adatlapoddal
Az emberek többsége előszeretettel böngészi az online véleményeket és más visszajelzéseket mielőtt meghozna egy kisebb vagy nagyobb vásárlói döntést. Ez nem meglepő, hiszen mindenki olyasmire szeretné költeni a pénzét, ami már másnak is bevált (legyen az egy alakformáló tea, egy nyomtató vagy egy online tanfolyam).
Hírek és szakmai cikkek a gasztromarketing világából

Minden, amit az online marketingről tudni kell a gasztronómiai és vendéglátóegységeknek! Gyakorlatban is hasznosítható tippek az online marketing eszközök használatáról és hatásairól a gasztronómia és a vendéglátás területén.

Gasztronómiai marketing az alapoktól

Úgy érzed, éttermed nem kapja meg a kellő figyelmet, amit nagyon is megérdemelne? Az étterem marketing alapja egy erős USP (Unique Selling Proposition), vagyis egy olyan egyedi tulajdonság, ami segít harcba szállni a konkurenciával, és ami az online marketing kommunikációd alapját is képezi. Te megfogalmaztad már éttermed USP-jét?

Online marketing tanácsok éttermek és vendéglátóegységek számára

Egy jó weboldal, keresőoptimalizálás, fizetett hirdetések, PR megjelenések, tartalommarketing, közösségi média marketing… Csak az online marketing néhány területe, amivel egy étterem vagy vendéglátóegység tulajdonosaként, munkatársaként vagy marketingeseként foglalkoznod kell. Segítünk átlátni az online marketing bonyolult összefüggéseit!

Több foglalás a hétköznapokra, több rendezvényhelyszín ajánlatkérés

Határozz meg egy konkrét célt, és építsd fel úgy az online marketing kommunikációdat, hogy az támogassa azok elérését! Sokan vannak ezzel így, de sokan semmit sem tesznek érte. Több foglalást szeretnél a hétköznapokra? Jó lenne rendezvényekkel feltölteni az éttermed? Cikkeink gyakorlati tanácsokkal látnak el!

Kitekintő

Érdekes cikkek és tartalmak, konkrét online marketing tippek és stratégiai tanácsok, hogy stabil online marketing kommunikációval szállhass szembe a konkurenciával, hogy hatékonyan elérd a célközönséged, hogy még több asztalfoglalásra vagy rendezvényhelyszín ajánlatkérésre tehess szert. Ismerd meg cikkeinken keresztül az online marketing kiaknázatlan területeid, töltsd meg végre a vendéglátóegységed!