Milyen alkalmakkor érdemes étterembe menni?

Főoldal > Milyen alkalmakkor érdemes étterembe menni?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Milyen alkalmakkor érdemes étterembe menni?


2020/10/23
Puskás Rékka

Egy finom ebéd, vagy vacsora elfogyasztása egy kellemes környezetben, teljes kiszolgálással mindenki számára olyan program, amit szívesen csinál. Ugyanakkor kevesen esznek minden nap éttermi ételt, inkább különleges alkalmakkor szokás ilyen helyre menni. Ebben a cikkben néhány olyan alkalomról lehet olvasni, melyek során az étterem lehet a tökéletes választás.

Mikor érdemes étterembe menni?

Egy igényes étterem emeli az alkalom fényét

 

Mielőtt a különböző alkalmakról, ünnepekről lenne szó, fontos megemlíteni, hogy ezek akkor működnek, ha a megfelelő étterem lesz a kiválasztott cél. A legjobb budapesti éttermek közül is kiemelkednek a Zsidai Csoport éttermei, melynek listája megtalálható itt. 

Randevú

 

Szinte a legkézenfekvőbb alkalom, amikor két szerelmes a randevúja keretén belül étterembe költ el egy finom ebédet, vagy vacsorát. Ilyenkor nem csak arra nyílik lehetőség, hogy finomat egyenek, de a kiszolgálás miatt a fogások között tudnak csak egymással foglalkozni, beszélgetni, élvezni a másik társaságát.

 

Évforduló

 

Szintén meglehetősen népszerű alkalom az évforduló, ilyenkor a párok szeretik egy kicsit különlegesebbé tenni a napot azzal, hogy étterembe mennek. Kicsit hasonló a randevúhoz, csak míg a randik főként egy kapcsolat elején fordulnak elő, az évforduló a már kapcsolatban lévő emberek ünnepe. Így aztán az ismerkedés helyett itt a másik társaságának élvezete, és a mindennapi gondok hátrahagyása áll.

 

Születésnap

 

Születésnapok, vagy névnapok megünneplése alkalmából is sokan szoktak étterembe menni, akár édes kettesben, akár a családdal, vagy épp a barátokkal. Ilyenkor az ünneplés egy hangulatos helyen folyhat, és a kiszolgálásnak köszönhetően még a mosatlan edények sem árnyékolják be a mulatságot.

 

Edukációs ünnepek

 

Ilyen ünnepek például a ballagások, vagy diplomaosztók, esetleg évzárók, amikor az ünnepelt egy iskolai eredményének elismerése áll a középpontban. Ilyenkor akár csak a szűk család, akár a tágabb család van meghívva, barátokkal kiegészülve, egy kellemes étterem mindenképp remek helyszín a mulatozáshoz.

 

Karácsony

 

Karácsonyi vacsorák helyszíneként is jó választás egy igényes étterem, akár a családról, akár barátokról, vagy épp munkatársakról legyen szó. Ilyenkor nem kell a karácsonyi menü elkészítésével bajlódni, a december amúgy is nagyon zsúfolt szokott lenni.

 

Szilveszter

 

Szintén sokan preferálják a szilveszteri vacsorákat, idén pedig a vírushelyzet miatt mindenképpen jobb választás egy ünnepi lakoma, mint egy féktelen buli. Egy vacsora nem csak biztonságosabb, de kényelmesebb módja is az ünneplésnek.
Belföld Étterem marketing Gasztronómia VendéglátásLegfrissebb cikkek


3 hatékony csapatépítő játék a koronavírus utáni újrakezdéshez
Sok helyen még csak most kezd teljesen visszaállni minden a normális kerékvágásba, a koronavírus előtti szintre, az oltások beadása után. Azonban ahhoz, hogy minden gördülékeny legyen szükség van egy kis csapatösszekovácsolásra is, most ehhez mutatunk hatékony játékokat, feladatokat.
10 éttermi SEO tipp az előkelő rangsorolásért
Az elmúlt másfél év eseményei jelentős változtatásokat hoztak az éttermek életében. Ahogy a helyzet eszkalálódni kezdett, úgy vált egyre fontosabbá az ilyen jellegű vendéglátóhelyek számára, hogy egy stabil, erős online jelenlétet alakítsanak ki maguknak. Ez természetesen javarészt a vírushelyzetnek köszönhető, de a verseny sem feltétlenül tűnt el a járvány miatt.
12 éttermi webdesign tipp, amikkel fellendítheted forgalmadat
Egy étterem webhelye sosem készül el, és (ideális esetben) folyamatosan frissül technikai és tartalmi szemszögből is. Ha már évek óta nem foglalkoztál komolyabban éttermed webhelyével, akkor könnyen lehet, hogy egy nagyobb felújításra lesz szüksége, hogy megfeleljen mind a felhasználók, mind pedig a Google (és egyéb keresőmotorok) igényeinek. Az alábbiakban ehhez osztunk meg néhány tippet!
Hírek és szakmai cikkek a gasztromarketing világából

Minden, amit az online marketingről tudni kell a gasztronómiai és vendéglátóegységeknek! Gyakorlatban is hasznosítható tippek az online marketing eszközök használatáról és hatásairól a gasztronómia és a vendéglátás területén.

Gasztronómiai marketing az alapoktól

Úgy érzed, éttermed nem kapja meg a kellő figyelmet, amit nagyon is megérdemelne? Az étterem marketing alapja egy erős USP (Unique Selling Proposition), vagyis egy olyan egyedi tulajdonság, ami segít harcba szállni a konkurenciával, és ami az online marketing kommunikációd alapját is képezi. Te megfogalmaztad már éttermed USP-jét?

Online marketing tanácsok éttermek és vendéglátóegységek számára

Egy jó weboldal, keresőoptimalizálás, fizetett hirdetések, PR megjelenések, tartalommarketing, közösségi média marketing… Csak az online marketing néhány területe, amivel egy étterem vagy vendéglátóegység tulajdonosaként, munkatársaként vagy marketingeseként foglalkoznod kell. Segítünk átlátni az online marketing bonyolult összefüggéseit!

Több foglalás a hétköznapokra, több rendezvényhelyszín ajánlatkérés

Határozz meg egy konkrét célt, és építsd fel úgy az online marketing kommunikációdat, hogy az támogassa azok elérését! Sokan vannak ezzel így, de sokan semmit sem tesznek érte. Több foglalást szeretnél a hétköznapokra? Jó lenne rendezvényekkel feltölteni az éttermed? Cikkeink gyakorlati tanácsokkal látnak el!

Kitekintő

Érdekes cikkek és tartalmak, konkrét online marketing tippek és stratégiai tanácsok, hogy stabil online marketing kommunikációval szállhass szembe a konkurenciával, hogy hatékonyan elérd a célközönséged, hogy még több asztalfoglalásra vagy rendezvényhelyszín ajánlatkérésre tehess szert. Ismerd meg cikkeinken keresztül az online marketing kiaknázatlan területeid, töltsd meg végre a vendéglátóegységed!