Hová tegyek lámpákat a lakásomban?

HU EN

Hová tegyek lámpákat a lakásomban?

Építkezés vagy lakásfelújítás előtt álltok? Akkor fontos, hogy a tervezésnél tudd előre, hova és milyen fényforrásokat szeretnél majd felszerelni. Ebben a cikkben szobáról-szobára végig megyünk, hogy hova és milyen típusú lámpát érdemes tervezned.

Mennyezeti lámpa

Hálószoba:


Alapjáraton a hálószobátokba szükség lesz egy alap világításra, ezt a funkciót általában valamilyen stílusú mennyezeti lámpa látja el. Én személy szerint a spot lámpákat javasolnám, főleg kisebb méretű szobákba, mert semmi helyet nem foglalnak el a térből. Ezenkívül hangulatvilágításként jól tudnak mutatni a kisebb fali lámpák például a francia ágyatok felett és egyben olvasólámpaként is funkcionálhatnak estére. 

 

Nappali:


A nappaliba tanácsos (pláne, ha egy tágasabb szobáról beszélünk) egy nagyobb, feltűnőbb mennyezeti lámpát (exclusive ceiling fittings) elhelyezni, ami elegendő fényt ad. Ezenkívül a nappali egyik kihagyhatatlan díszítő eleme az állólámpa, ez lehet akár a televízió mellett vagy a kanapé, fotel mögött elhelyezve. Ennek a stílusú lámpának főként esztétikai értéke van, de persze a funkciójának is teljesen megfelel.  

 

Fürdőszoba:


A fürdőszobában minél nagyobb a fény annál jobb. Általában itt nézzük a legtöbbet magunkat, így bátran javaslom, hogy a mosdókagyló felett lévő tükrök szélére szereljünk lámpát. Ráadásul garantálom, hogy a sminkelés külön élményt nyújt a nők számára, egy ilyen tükörrel. Ezenkívül a fürdőszobában is szükségünk lesz egy mennyezeti lámpára, a nagyobb fény érdekében.

 

Konyha/étkező:


A konyhába a mennyezeti lámpák közül a spot lámpát ajánlom, illetve a konyhapult fölé elengedhetetlen valamilyen led-fény, hogy jól lássuk, amit ügyködünk, és ne csak hátulról kapjunk megvilágítást. Ezen kívül pedig az étkező asztal fölé is jól mutat egy mennyezeti lámpa, ide nyugodtan tehetünk extrémebb, középre belógó fényforrásokat.

 

+ Extra világítások, hangulat fények:


Manapság nagy divat led fényt tenni az ágyak alá, a fürdőszobába a fürdőkád alá, vagy a konyhai bútorlapok aljára. A divat szerelmeseinek ajánlom, hogy tegyenek lámpát a ruhásszekrénybe, mert nagyon elegáns hatást lehet vele elérni. A led-csíkok használata egy viszonylag olcsóbb apróság, amivel nagyon feldobhatjuk az unalmasabb bútordarabjainkat. 
 

Étterem online marketing hírek

Válogass a legfrisseb hírek és újdonságok közül, építsd fel éttermed, bárod, kávézód
vagy bármilyen típusú vendéglátóegységed online marketingjét!

További bejegyzések