3 hatékony csapatépítő játék a koronavírus utáni újrakezdéshez

HU EN

3 hatékony csapatépítő játék a koronavírus utáni újrakezdéshez

Sok helyen még csak most kezd teljesen visszaállni minden a normális kerékvágásba, a koronavírus előtti szintre, az oltások beadása után. Azonban ahhoz, hogy minden gördülékeny legyen szükség van egy kis csapatösszekovácsolásra is, most ehhez mutatunk hatékony játékokat, feladatokat.

3 hatékony csapatépítő játék a koronavírus utánra

Két igazság egy hazugság kicsit másként

A két igazság egy hazugság egy sokak által ismert és alkalmazott égtörő játék, melynek lényege, hogy mindenki mond 4 állítást, amiből 3 igaz és 2 hamis, a többi résztvevőnek pedig ki kell találnia, hogy melyik a kakukktojás. Amennyiben ügyesek a résztvevők, olyan állításokat találnak ki, amik között nehéz igazságot tenni, extrém, meredek dolgok is kiderülhetnek a kollégákról, de valójában az egésznek ez a lényege. Ezt kicsit át lehet alakítani a pandémiás időszakra, ehhez kapcsolódó állításokat mondva, azonban arra kell vigyázni, hogy ne csapjon át vitába, politikai nézetütköztetésbe. Inkább ilyen jellegű legyen: „több meetingen is alsónadrágban voltam”, „többször is elszundítottam ebédszünetben”. Ez a feladat remekül fejleszti a kommunikációt, rasádul semmilyen eszköz nm kell hozzá.

 

Irodai Piknik

A pandémia alatt mindenki sütő és főző világbajnok lett. Keresve sem találni olyan embert, aki ne próbált volna ki valami új receptet, vagy fejlesztette volna mesteri szintre valamely ételnek az elkészítését. Itt az ideje, hogy mindenki prezentálja és meséljen is róla egy közös iroda piknik keretén belül, amikor is leterítetek plédeket az iroda közepére, és finomsággal kínáljátok meg a többieket, persze csak biztonságosan! A közös falatozás mindig közelebb hozza az embereket.

 

Lakatlan sziget

Ez egy nagyon jó szituációs játék, amit megint csak lehet hasonlítani a koronavírus járvány miatt átélt időszakhoz, hiszen ekkor is egy teljesen új helyzettel kellett megküzdenünk, akárcsak egy lakatlan szigeten. A játékban 5-8 fős csapatokat kell kialakítani, és ezeknek a csapatoknak egy papírra listát kell készíteniük, hogy mit vinnének magukra egy lakatlan szigetre, persze nem végtelen hosszút, a játékvezető húzza meg a limitet. Ha kialakultak a listák, akkor a csapatok kérdéseket tehetnek fel egymásnak, és megvitathatják kik hoztak jobb döntéseket. Ez a csapatépítő játék a tervezést és a kooperációt segíti.

Mindehhez helyszínt kerestek? Íme egy remek tréning helyszín vidéken.
 

Étterem online marketing hírek

Válogass a legfrisseb hírek és újdonságok közül, építsd fel éttermed, bárod, kávézód
vagy bármilyen típusú vendéglátóegységed online marketingjét!

További bejegyzések