3 ételekkel kapcsolatos csapatépítő tevékenységek

HU EN

3 ételekkel kapcsolatos csapatépítő tevékenységek

Egyre több vállalat keres új és kreatív módszereket a csapat teljesítményének növelésére. A mai világban a kulináris csapatépítő tevékenységek egyre népszerűbbek. Ez a csapattagok közötti szórakoztató interakcióknak, az új készségek megszerzésének és az életre szóló emlékeknek köszönhető. Ezeken a csapatmunka tevékenységeken keresztül a csapat megtanulja, hogyan kommunikáljon hatékonyan, hogyan oldja meg a problémákat és használja ki kreativitását. Nézünk néhány ilyen tevékenységet!

3 ételes csapatépítő

Olasz pizzakészítés

A pizzakészítés a szórakoztató csapatépítő tevékenységek kedvencévé vált. Ennek az az oka, hogy mindent a semmiből kell létrehozni. Egy mesterszakácssal együtt a csapatok megtanulják, hogyan készítsenek ízletes pizzákat az elejétől a végéig. A tevékenység szórakoztatóbbá tétele érdekében a csapatokat két részre osztják, hogy versenyt teremtsenek. A séftől figyelik, hogyan kell dagasztani a tésztát, és megismételni a tanultakat, majd kedvükre ízesíthetik azt. A legjobb rész az ízpróba! Minden csapat megkóstolja az általa elkészített és a versenytársai pizzáját. A pizzakészítés ösztönzi a termelékenységet, de egyben azon csapatmunka tevékenységek közé tartozik, amelyek növelik a kreativitást.

 

A titkos összetevő

Ez egy olyan csapatépítő kihívás, amellyel csapata megoldja a felmerülő problémákat, amik akár éles helyzetben is előfordulhatnának munka közben! A csapatokat két részre osztják, és egy adott étel elkészítésére kérik őket. A főzés egy pontján a séf bemutat egy titkos összetevőt. A csapatoknak kreatívan kell felhasználniuk ezt az összetevőt az ételeikben. Az összetevőnek jól illeszkednie kell az ételhez, valamint ízt kell adnia. Ez segít Önnek és csapatnak kreatív ötleteket találni az összetevő felhasználására vonatkozóan. Ehhez össze kell szedniük magukat, és kreatívan kell megoldania egy közös problémát. A szakácsok megkóstolják és az alapján ítélik meg az ételeket, hogy melyik csapat használta legjobban az alapanyagot.

 

Borkóstoló

Habár remek programokon részt lehet venni egy-egy csapatépítő címszó alatt, még mindig nagyon fontosak az olyan programok is, amik semmi különösről nem szólnak, csupán költetlen beszélgetés, és egyben egymás jobb megismerését biztosítják a résztvevők számára. Ezért érdemes az ilyen ételcentrikus csapatépítő programok közé egy ilyen gasztronómiai kalandot is beilleszteni.

Gasztronómiai kalandokkal teletűzdelt csapatépítőt szeretnél? Nekünk van egy tökéletes helyszínünk, méghozzá a hazánk gasztronómiai fellegvárának számító Balaton-felvidéken, a Kristály Hotelben. Részletek itt: csapatépítő helyszín.  
 

Étterem online marketing hírek

Válogass a legfrisseb hírek és újdonságok közül, építsd fel éttermed, bárod, kávézód
vagy bármilyen típusú vendéglátóegységed online marketingjét!

További bejegyzések