Ételek az egészséges fogakhoz: ezt edd, ha szép mosolyt akarsz!

Főoldal > Ételek az egészséges fogakhoz: ezt edd, ha szép mosolyt akarsz!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ételek az egészséges fogakhoz: ezt edd, ha szép mosolyt akarsz!


2021/10/22
VN

Köztudott, hogy a cukros finomságok, cukros, szénsavas üdítők rosszat tesznek a fogakkal. De tudtad, hogy vannak olyan ételek, amelyek megakadályozzák a fogszuvasodást? Bizonyos élelmiszerek vagy segítenek a gyengült zománc helyreállításában, vagy olyan tápanyagokat tartalmaznak, mint a fehérje, amelyek segíthetnek megerősíteni azt, mielőtt elkopnak. Egyes ételek jobbak, mint mások, ha a szuvasodás elleni küzdelemről van szó, de a fogak érdekében győződj meg arról, hogy étrended az alábbiak egy részét tartalmazza!

Ételek az egészséges fogakhoz

1. Zöldségek és gyümölcsök

Napi egy alma az orvost távol tarthatja, ez magában foglalja a fogorvost is. A ropogós gyümölcsök és zöldségek csak néhány olyan élelmiszer, amelyek megakadályozzák a fogszuvasodást, a magas rosttartalom miatt, amely serkenti a nyál termelődését a szájban. Ezért a sárgarépa-, zeller- vagy almaszeletek tökéletesek erre a célra. Az American Dental Association (ADA) szerint annak ellenére, hogy egyes gyümölcsökben, például az almában magas a cukortartalom, a rost és a víz mennyisége elég magas ahhoz, hogy kiegyensúlyozza a cukor hatását, és többet tegyen jót, mint kárt a szájában.

 



2. Sajt és tejtermékek

A sajt nem tartalmaz sok cukrot, de tartalmaz fehérjét és kalciumot – mindkettő fontos a zománc erőssége és egészsége szempontjából. Bónuszként a Journal of General Dentistry nemrégiben megállapította, hogy a sajtfogyasztás aktívan védi a fogakat a fogszuvasodástól. Egy vizsgálat azon résztvevői, akik három percig sajtot rágtak, azt tapasztalták, hogy szájuk pH-értéke 30 perc alatt megemelkedett. Az alacsony pH magasabb savasságot jelez, és általában 5,5 alatt csökkenti a fogszuvasodás kockázatát. A magasabb pH -érték alacsonyabb bomlási kockázatot jelent. Természetesen a sajt nem az egyetlen tejtermék, amely jót tesz a fogaknak. A sajthoz hasonló rokonához hasonlóan a tej klasszikus kalciumforrás, amely segíthet a fogak remineralizálásában és a szuvasodás minimalizálásában.

 

3. Tenger gyümölcsei

A hal, a homár és a kagyló jó hatással lehet a fogakra, két okból is. Először is, általában kiváló sovány fehérjeforrást jelentenek, amely segít megőrizni fogai egészségét és erősségét általában. Másodszor, a legtöbb tenger gyümölcsei fluoridot tartalmaznak. Ez a fluorid ugyanúgy segíthet csökkenteni a fogszuvasodás kockázatát.

 

 

4. Diófélék és egyéb fehérjeforrások

Ha nem rajong a tenger gyümölcseiért, vagy allergia miatt nem tudja megenni, akkor biztos lehet benne, hogy számos olyan élelmiszer található, amely fehérjét tartalmaz, amely nagyjából ugyanúgy segíti a fogakat. A dió jó mennyiségű fehérjét, valamint kalciumot és foszfort tartalmaz, amelyek erősítik a fogzománcot. Mivel a dió ropogós, egy maréknyi fogyasztása serkenti a nyáltermelést is, ami tovább csökkentheti a fogszuvasodás kockázatát. A csirke, a tojás és más sovány húsok nagyszerűek a fogak számára a saját fehérjéknek köszönhetően.

 

További kérdés esetén forduljon a PureDental szakértő csapatához a fogszuvasodás kezelésével kapcsolatban.  
 




Belföld Gasztronómia



Legfrissebb cikkek


Íme, a tökéletes ajándékok szeretteidnek az ünnepekre
Lassan már mindenhol megszólalnak majd a karácsonyi dalok, hiszen ahogy megérkezik a hűvösebb időjárás, már az ember szíve lassan, de biztosan a karácsonyért fog majd dobbanni. 
Ételek az egészséges fogakhoz: ezt edd, ha szép mosolyt akarsz!
Köztudott, hogy a cukros finomságok, cukros, szénsavas üdítők rosszat tesznek a fogakkal. De tudtad, hogy vannak olyan ételek, amelyek megakadályozzák a fogszuvasodást? Bizonyos élelmiszerek vagy segítenek a gyengült zománc helyreállításában, vagy olyan tápanyagokat tartalmaznak, mint a fehérje, amelyek segíthetnek megerősíteni azt, mielőtt elkopnak. Egyes ételek jobbak, mint mások, ha a szuvasodás elleni küzdelemről van szó, de a fogak érdekében győződj meg arról, hogy étrended az alábbiak egy részét tartalmazza!
Hírek és szakmai cikkek a gasztromarketing világából

Minden, amit az online marketingről tudni kell a gasztronómiai és vendéglátóegységeknek! Gyakorlatban is hasznosítható tippek az online marketing eszközök használatáról és hatásairól a gasztronómia és a vendéglátás területén.

Gasztronómiai marketing az alapoktól

Úgy érzed, éttermed nem kapja meg a kellő figyelmet, amit nagyon is megérdemelne? Az étterem marketing alapja egy erős USP (Unique Selling Proposition), vagyis egy olyan egyedi tulajdonság, ami segít harcba szállni a konkurenciával, és ami az online marketing kommunikációd alapját is képezi. Te megfogalmaztad már éttermed USP-jét?

Online marketing tanácsok éttermek és vendéglátóegységek számára

Egy jó weboldal, keresőoptimalizálás, fizetett hirdetések, PR megjelenések, tartalommarketing, közösségi média marketing… Csak az online marketing néhány területe, amivel egy étterem vagy vendéglátóegység tulajdonosaként, munkatársaként vagy marketingeseként foglalkoznod kell. Segítünk átlátni az online marketing bonyolult összefüggéseit!

Több foglalás a hétköznapokra, több rendezvényhelyszín ajánlatkérés

Határozz meg egy konkrét célt, és építsd fel úgy az online marketing kommunikációdat, hogy az támogassa azok elérését! Sokan vannak ezzel így, de sokan semmit sem tesznek érte. Több foglalást szeretnél a hétköznapokra? Jó lenne rendezvényekkel feltölteni az éttermed? Cikkeink gyakorlati tanácsokkal látnak el!

Kitekintő

Érdekes cikkek és tartalmak, konkrét online marketing tippek és stratégiai tanácsok, hogy stabil online marketing kommunikációval szállhass szembe a konkurenciával, hogy hatékonyan elérd a célközönséged, hogy még több asztalfoglalásra vagy rendezvényhelyszín ajánlatkérésre tehess szert. Ismerd meg cikkeinken keresztül az online marketing kiaknázatlan területeid, töltsd meg végre a vendéglátóegységed!